7 aankomende film- en serie-adaptaties om naar uit te kijken

RRoos Verhoeven 17 november 2023 10:32

Videogame-adaptaties hebben in het verleden vaak teleurgesteld, maar de komende tijd lijkt er een verandering in aantocht met een aantal veelbelovende projecten. We nemen een kijkje naar zeven videogame-adaptaties waar we niet op kunnen wachten om te bekijken.

Bioshock: lange weg naar het witte doek

Het Bioshock-project heeft al heel wat hobbels gekend. Gore Verbinski was oorspronkelijk aan het project verbonden, maar verliet het na onenigheid met Universal over het budget en de beoogde rating. De huidige poging wordt geleid door Francis Lawrence, bekend van The Hunger Games, met Michael Green van Blue Eye Samurai als scenarioschrijver. De vraag blijft hoe zij het rijke materiaal van de games zullen omzetten naar film. Als het goed wordt aangepakt, zit er zeker potentie in dit project.

Metal Gear Solid: van game naar film

Metal Gear Solid is een videogame-serie die bekend staat om zijn cinematische visuals en boeiende verhalen. Het omzetten van deze games in een film blijft echter een uitdaging, aangezien een gameverhaal zich over vijf tot tien uur kan uitspelen, terwijl films meestal maar twee uur duren. Ondanks deze uitdaging is Sony toch bezig met een filmadaptatie van de game, met Oscar Isaac in de hoofdrol. Toch is het nog maar de vraag wanneer we deze film kunnen verwachten, aangezien er al sinds 2020 geen significante updates meer zijn geweest.

Van videogame naar horrorserie: Alan Wake

Alan Wake heeft een intrigerend uitgangspunt: de hoofdpersoon is een horror novelist wiens laatste boek tot leven komt terwijl hij op zoek is naar zijn vermiste vrouw. Aangezien de game al is opgezet in de vorm van afleveringen, lijkt het een natuurlijke overgang naar het televisiescherm. AMC, de zender die ook The Walking Dead uitzond, heeft de rechten om de game te bewerken voor televisie. De verwachtingen voor deze serie zijn dan ook hooggespannen.

God of War: kritiek op geplande tv-serie

De God of War-games zijn al jaren favoriet onder gamers en worden nu door Amazon Prime Video omgezet naar een tv-serie. Er is echter kritiek op de vroege berichtgeving dat de serie de meest boeiende aspecten van het achtergrondverhaal van het personage Kratos zou ontwijken. Veel fans zijn van mening dat het weglaten van belangrijke delen van Kratos' geschiedenis een slechte dienst is aan de originele games en vragen zich af of de serie wel recht zal doen aan het bronmateriaal.

Ghost of Tsushima: van game naar film onder leiding van John Wick-regisseur

Ghost of Tsushima is een populaire game waarin spelers de controle nemen over een samurai-krijger genaamd Jin Sakai tijdens de eerste Mongoolse invasie van Japan in 1274. De bekende regisseur Chad Stahelski, bekend van de John Wick films, heeft getekend om de game te verfilmen voor Sony Pictures. Met zo'n sterke naam aan het roer, zijn de verwachtingen voor deze film hoog.

Ryan Reynolds bevestigd voor Netflix's adaptatie van Dragon's Lair

Dragon's Lair, een van de meest innovatieve arcade games van 1983, wordt omgezet in een live-action film door Netflix. In de game nemen spelers de controle over ridder Dirk om Prinses Daphne te redden van een kwaadaardige draak. Ryan Reynolds, bekend om zijn humoristische rollen, is bevestigd om Dirk te spelen. Met zijn betrokkenheid lijkt het erop dat deze film daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden.

Nintendo pakt groot uit: The Legend of Zelda wordt verfilmd

Nintendo waagt zich opnieuw in de filmwereld na het succes van The Super Mario Bros. Movie. Deze keer pakken ze het groter aan met een live-action adaptatie van The Legend of Zelda, een van de grootste en meest geliefde RPG-franchises. Sony en Nintendo hebben aangekondigd dat de film in ontwikkeling is, met Wes Ball, bekend van Planet of the Apes, als regisseur. Als de film de essentie van Link, Zelda en de wereld van Hyrule weet te vangen, kan dit een groot succes worden.

Afbeelding: 'BioShock Remastered', Sony

Meer artikelen