Blijft Avengers: The Kang Dynasty toch in de maak ondanks alles?

DDavid Meijer 8 april 2024 12:01

Ondanks het ontslag van Jonathan Majors bij Marvel Studios lijkt het erop dat Avengers: The Kang Dynasty toch doorgaat met Kang the Conqueror als hoofddreiging. De titel van de film blijft ongewijzigd en de releasedatum is nog steeds vastgesteld rond mei 2026.

Kang the Conqueror als belangrijkste bedreiging

Na Thanos, die diende als de overkoepelende antagonist van de Marvel-films tijdens The Infinity Saga, is het plan om Kang the Conqueror te positioneren als de primaire bedreiging van The Multiverse Saga. We hebben al kennis gemaakt met variaties van dit personage in Loki en Ant-Man and the Wasp: Quantumania. De bedoeling was dat de schurk op zijn beurt centraal zou staan in de aankomende Marvel-film Avengers: The Kang Dynasty.

Ontslag van Jonathan Majors roept vragen op

Er zijn vragen gerezen over de toekomst van de vijfde Avengers-film na het ontslag van Jonathan Majors door Marvel Studios. Majors, die Kang the Conqueror speelde, werd ontslagen na veroordeling in zijn mishandelingszaak. Dit vormt uiteraard een probleem, gezien hoe prominent Kang the Conqueror naar voren is gebracht om in de toekomst te worden uitgelicht. Er werd gespeculeerd dat er mogelijk een andere schurk zou worden gekozen om zijn plaats in te nemen.

Kang the Conqueror mogelijk opnieuw gecast

Vier maanden na het vertrek van Majors blijft Marvel de film Avengers: The Kang Dynasty noemen, wat aangeeft dat Kang zelf nergens heen gaat. Hoewel het bedrijf later nog steeds van gedachten zou kunnen veranderen en Avengers 5 een andere titel zou kunnen geven, is het waarschijnlijk veilig om aan te nemen dat Kang the Conqueror gewoon opnieuw zal worden gecast. Er zijn zelfs geruchten dat Colman Domingo degenen is naar wie Marvel Studios kijkt om Kang over te nemen.

Naast Avengers: The Kang Dynasty blijft een andere aankomende Avengers-film, Avengers: Secret Wars, ook ongewijzigd. Deze film behoudt zijn titel en staat gepland voor release op 7 mei 2027. Het lijkt erop dat ondanks de veranderingen en speculaties, de planning voor de volgende films in de Avengers-serie stabiel blijft.

Meer artikelen