'Borgen' op Netflix: Een Scandinavische serie die je niet mag missen

RRoos Verhoeven 16 maart 2024 09:35

Als je nog niet de kans hebt gehad om 'Borgen' te kijken op Netflix, is het hoog tijd om dat te doen. Deze Deense politieke dramaserie blijft, met een perfecte score op Rotten Tomatoes, een absolute must-watch.

De hoge score van Borgen

Borgen, een Deense politieke dramaserie, blijft indruk maken op zowel critici als kijkers. De serie heeft een perfecte score van 100% behaald op Rotten Tomatoes, een film- en seriebeoordelingssite. Deze hoge score onderstreept de kwaliteit en populariteit van de serie, waardoor het een absolute aanrader blijft op Netflix.

In 'Borgen' wordt het verhaal van Birgitte Nyborg, gespeeld door Sidse Babett Knudsen, verteld. Nyborg is een politiek leider die totaal onverwacht verkozen wordt tot de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Dit intrigerende plot maakt de serie nog meeslepender en boeiender om te volgen.

https://twitter.com/PmgEngelen/status/1615018958112833536

De impact van het premierschap op het privéleven

Ondanks haar professionele succes, heeft het premierschap van Birgitte Nyborg een zware tol geëist op haar privéleven. De serie toont op een realistische manier hoe de druk van een dergelijke belangrijke positie het persoonlijke leven kan beïnvloeden, wat het een diepgaande en ontroerende kijkervaring maakt.

Meer artikelen