De 4 beste en slechtste films van Nicolas Cage

KKees van den Berg 16 november 2023 20:28

De Hollywood-veteraan Nicolas Cage heeft in meer dan 100 films gespeeld. Dit artikel belicht zijn 13 beste en 13 slechtste films, volgens filmcritici. Van de hoog gewaardeerde 'Pig' tot de kritisch geflopte 'Left Behind'.

Nicolas Cage is een van de meest actieve acteurs in Hollywood, met een carrière die zich uitstrekt over verschillende decennia. Hij heeft in meer dan 100 films gespeeld, en hoewel niet al zijn films kritisch geprezen werden, heeft hij zeker een aantal opmerkelijke prestaties geleverd. Enkele van de meest geprezen Cage-films zijn 'Spider-Man: Into the Spider-Verse' en 'Pig', maar zijn werk in films zoals 'Left Behind' werd door critici veroordeeld.

Pig: Een hoogtepunt in Cage's carrière

'Pig', uitgebracht in 2021, is een van de hoogst beoordeelde films van Nicolas Cage. In deze film speelt Cage een truffeljager die terugkeert naar Portland om de persoon te vinden die zijn geliefde varken heeft gestolen. Critici vonden de film vreemd maar slim en charmant. Het werd omschreven als een 'bitterzoete en vaak verrassend tedere verkenning van voedsel, creatieve expressie, en menselijke verbinding'.

'Spider-Man: Into the Spider-Verse' was populair onder de critici

Critici waren dol op 'Spider-Man: Into the Spider-Verse' vanwege het ontroerende verhaal en het unieke animatieontwerp. "De verrukkingen van 'Spider-Man: Into the Spider-Verse' brengen een nieuw gevoel van vreugde en speelsheid naar het geliefde personage", schreef Katie Walsh voor de Tribune News Service.

Cage's bijdrage aan 'Love, Antosha'

In 2019 nam Nicolas Cage deel aan de documentaire 'Love, Antosha', die het onverwachte overlijden van Anton Yelchin en zijn nalatenschap als jonge acteur en kunstenaar verkent. Cage's stem werd in de documentaire gebruikt om Yelchin's persoonlijke dagboeken te vertellen. De aard van de documentaire raakte veel recensenten, die de film als een warm en passend eerbetoon aan een man met grenzeloos talent zagen.

Cage's autofictie in 'The Unbearable Weight of Massive Talent'

In 2022 ontving Cage lof voor zijn rol in 'The Unbearable Weight of Massive Talent' waarin hij een gedramatiseerde versie van zichzelf speelde. In deze film werkt Cage, nadat hij heeft gezworen te stoppen met acteren, voor de Amerikaanse overheid en raakt hij bevriend met een Spaanse miljonair, vertolkt door Pedro Pascal. De chemie tussen Cage en Pascal werd geprezen, evenals de manier waarop Cage het zeer meta-project benaderde.

Het dieptepunt van Cage's carrière: 'Left Behind'

'Left Behind', uitgebracht in 2014, is de laagst beoordeelde film van Nicolas Cage volgens Rotten Tomatoes, met een score van 0%. In deze film verdwijnen miljoenen mensen zonder bericht van het aardoppervlak. Cage speelt een piloot die probeert om de passagiers op zijn vlucht te redden te midden van de chaos. De film werd door critici afgekraakt vanwege zijn onsamenhangende plot en werd op momenten als onkijkbaar beschouwd.

Afbeelding: 'Pig', TMDb

Meer artikelen