De prequel van The Hunger Games 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' start sterk

RRoos Verhoeven 18 november 2023 11:01

De prequel van The Hunger Games, The Ballad of Songbirds & Snakes, begint sterk in de Amerikaanse box-office met een opbrengst van $5.8 miljoen tijdens de donderdag-previews. De film wordt verwacht om rond de $50 miljoen op te leveren tijdens het openingsweekend.

Sterke start voor The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, de prequel op de populaire Hunger Games-serie van Lionsgate, heeft een sterke start gemaakt in de box office. De film wist tijdens de donderdag previews maar liefst $5.8 miljoen binnen te harken. Dit belooft veel goeds voor het openingsweekend.

Bekijk hier de trailer van 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes': https://www.youtube.com/watch?v=5g7mrjSaf8E

Volgens de voorspellingen zou de opbrengst van The Ballad of Songbirds & Snakes kunnen oplopen tot zo'n $50 miljoen in het openingsweekend. Dit zou een stevige start zijn, zeker wanneer we rekening houden met het feit dat de eerste Hunger Games al meer dan tien jaar geleden op het grote scherm verscheen en het acht jaar geleden is sinds de release van de vierde film in de hoofdreeks.

Succes van de Hunger Games-serie

De vier Hunger Games-films, gebaseerd op de dystopische YA-romans van Suzanne Collins, brachten wereldwijd maar liefst $2.9 miljard op en maakten van Jennifer Lawrence één van de grootste vrouwelijke sterren ter wereld. Net zoals voorgaande films is ook The Ballad of Songbirds & Snakes gebaseerd op een boek van Collins.

Cast en crew van de prequel

Rachel Zegler en Tom Blyth voeren de cast van de prequel aan, met verder nog sterren zoals Peter Dinklage, Jason Schwartzman en Viola Davis. Francis Lawrence, de regisseur van de laatste vier Hunger Games-films, neemt opnieuw plaats in de regiestoel.

Thanksgiving box office-concurrentie

The Ballad of Songbirds & Snakes opent dit weekend de Thanksgiving box office, samen met Universal en Illumination’s Trolls Band Together en TriStar en Spyglass Media Group’s horrorfilm Thanksgiving, geregisseerd door Eli Roth.

Trolls Band Together, een andere concurrent, haalde $1.3 miljoen op tijdens de donderdag previews en wordt verwacht tussen de $20 miljoen en $30 miljoen op te brengen. In deze derde film keren Anna Kendrick en Justin Timberlake terug als Poppy en Branch, die nu officieel een koppel vormen. De film werd opnieuw geregisseerd door Walt Dohrn en geproduceerd door Gina Shay.

De horrorfilm Thanksgiving, geregisseerd door Eli Roth, haalde $1 miljoen op tijdens de previews. De precieze verwachtingen voor de rest van het openingsweekend zijn nog onduidelijk.

Op woensdag 22 november nemen Apple Original Films en Sony's Napoleon en Disney Animation's Wish ook plaats aan de Thanksgiving film-tafel. Het is de eerste keer in de moderne geschiedenis dat een film van Illumination het opneemt tegen een film van Disney Animation tijdens Thanksgiving.

Afbeelding: 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes', TMDb

Meer artikelen