'Dune: Part Two' bijna op 500 miljoen dollar bij wereldwijde box office, overtreft eerste film

KKees van den Berg 19 maart 2024 17:03

'Dune: Part Two', de sciencefictionfilm van Denis Villeneuve, nadert de 500 miljoen dollar aan kaartverkoop wereldwijd, en overtreft daarmee de totale opbrengst van de eerste film. De film blijft stof opwaaien aan de kassa, met inkomsten die momenteel 494,7 miljoen dollar bedragen.

Overtreft eerste film aan de box office

Volgens Variety is het vervolg op de film Dune uit 2021 blijven scoren bij de kassa, met een huidige wereldwijde opbrengst van 494,7 miljoen dollar. Dit betekent dat de grens van 500 miljoen dollar nu binnen handbereik is. Ter vergelijking, Dune: Deel 1 bracht wereldwijd 433 miljoen dollar op gedurende de gehele looptijd in de bioscoop.

Het is belangrijk om op te merken dat de eerste film in dit tweedelige epos tegelijkertijd werd uitgebracht in de bioscopen en op HBO Max. Dit kan de verkoop hebben benadeeld, aangezien mensen de optie hadden om de eerste aflevering thuis te bekijken in plaats van een bioscoopkaartje te kopen. Villeneuve heeft zijn zorgen geuit over deze hybride release, in de overtuiging dat de film hierdoor niet de kans zou krijgen om financieel te presteren.

'Dune: Part Two' volgt het tweede deel van de baanbrekende sciencefiction-roman van Frank Herbert. Het verhaal gaat over de mythische reis van Paul Atreides, die zich verenigt met Chani en de Fremen terwijl hij op een wraakpad is tegen de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd. Villeneuve's vervolg blijft trouw aan het boek, ondanks enkele aanpassingen.

Opmerkelijke resultaten aan de box office

De film heeft zich bewezen met opvallende resultaten aan de box office, na een krachtige start tijdens het openingsweekend. De film haalde bij zijn debuut in de VS 81,5 miljoen dollar op en nog eens 97 miljoen dollar internationaal, waarmee de wereldwijde teller al direct op een indrukwekkende 178 miljoen dollar stond (tegenover een productiebudget van 190 miljoen dollar).

Villeneuve wil een derde Dune-film maken

Villeneuve heeft al aangekondigd dat hij graag een Dune: Deel 3 wil maken, gebaseerd op Dune Messiah. De script voor die film was al bijna klaar in december.

Afbeelding: 'Dune: Part Two', TMDB

Meer artikelen