Eerste trailer van 'Alien: Romulus': Nieuwste 'Alien'-film zet hoge verwachting neer

DDavid Meijer 21 maart 2024 16:32

Na zeven jaar afwezigheid keert de Alien-franchise terug naar de bioscoop. De eerste teaser van de nieuwste film in de reeks, 'Alien: Romulus', is onlangs uitgebracht om het publiek alvast een voorproefje te geven.

Eerste trailer belooft spannende film

De eerste trailer voor 'Alien: Romulus' is onlangs uitgebracht, en het ziet er naar uit dat het publiek een spannende film krijgt voorgeschoteld. De teaser trapt af met het beeld van een ruimteschip dat doet denken aan de Nostromo en Sulaco, bekende schepen uit de Alien-franchise. We krijgen alvast een glimp van de cast te zien terwijl ze door de donkere, zeshoekige gangen van het ruimteschip navigeren en proberen te ontsnappen aan de beruchte facehuggers. Ondanks het motto van de originele film – 'In de ruimte kan niemand je horen schreeuwen' – zijn hun angstaanjagende kreten allesbehalve onhoorbaar.

Verhaal en cast van Alien: Romulus

'Alien: Romulus' is de zevende film in de Alien-franchise, en de negende als je de kruisbestuiving met de Predator-films meetelt. De film vertelt het verhaal van een groep jongeren die, gestrand op een verlaten ruimtestation, oog in oog komen te staan met de meest dodelijke levensvorm in het universum: de Xenomorph. De cast bestaat onder andere uit Cailee Spaeny, Isabele Merced, David Johnsson, Archie Renaux, Spike Fearn en Aileen Wu. De regie is in handen van de Uruguayaanse filmmaker Fede Alvarez, terwijl Ridley Scott de productie voor zijn rekening neemt.

Samenwerking met Scott en Cameron

Regisseur Fede Alvarez wilde er zeker van zijn dat 'Alien: Romulus' perfect past in de grotere context van de Alien-franchise. Hij heeft hiervoor nauw samengewerkt met Ridley Scott en James Cameron, twee regisseurs die eerder aan het roer stonden van films in de reeks. 'Ik heb gesproken met Ridley als producent, en ik heb lange gesprekken gehad met James Cameron over het script. Nadat de film klaar was, heb ik het aan hen laten zien,' zo vertelde Alvarez aan Variety. Volgens de regisseurs moet de regisseur op elk niveau betrokken zijn om van de film iets moois en goeds te kunnen maken.

Liefhebbers van de Alien-franchise hoeven niet lang meer te wachten: 'Alien: Romulus' zal op 14 augustus in de bioscopen verschijnen. Met de belofte van spanning, avontuur en een nieuwe confrontatie met de angstaanjagende Xenomorphs, belooft deze film een must-see te worden voor alle sciencefiction- en horrorfans.

Afbeelding: 'Alien: Romulus', TMDB

Meer artikelen