Enthousiasme voor nieuwe Netflix Original-film 'Rustin' over Bayard Rustin

KKees van den Berg 18 november 2023 15:33

De nieuwe Netflix-original 'Rustin' over het inspirerende leven van activist Bayard Rustin, scoort hoog op Rotten Tomatoes. De film vertelt het belangrijke verhaal van de activist, die een cruciale rol speelde in de burgerrechtenbeweging.

Hoge scores voor 'Rustin' op Rotten Tomatoes

De Netflix Original 'Rustin' is een film die het onbekende, maar ongelooflijk belangrijke verhaal van activist Bayard Rustin vertelt. De film wordt zowel door critici als door kijkers hoog gewaardeerd, zoals blijkt uit de hoge scores op Rotten Tomatoes.

Bekijk hier de trailer:

Bayard Rustin was een onvermoeibare strijder voor rassengelijkheid. Als homoseksuele Afro-Amerikaan heeft hij zich zijn hele leven ingezet voor deze zaak. Zijn rol in de historische Mars naar Washington in 1963 was essentieel voor de voortgang van de burgerrechtenbeweging. Rustin was de man achter deze gedenkwaardige mars en staat bekend als een van de grootste activisten die de wereld heeft gekend.

Rustin, de vergeten held van de burgerrechtenbeweging

Rustin was een figuur die het gezag durfde uit te dagen. Hij verontschuldigde zich nooit voor wie hij was, wat hij geloofde of wie hij wilde zijn. Rustin schreef geschiedenis door zijn acties en engagement, maar werd op zijn beurt vaak vergeten. In de schaduw van grote figuren als dominee Martin Luther King Jr., Adam Clayton Powell Jr. en Ella Baker durfde hij een andere wereld voor te stellen en inspireerde hij een beweging naar vrijheid.

Meer artikelen