'Eric': Benedict Cumberbatch in wanhopige zoektocht naar zoontje in nieuwe Netflix-serie

KKees van den Berg 4 mei 2024 17:45

De nieuwste Netflix-serie 'Eric' brengt Sherlock-ster Benedict Cumberbatch in beeld als een wanhopige vader op zoek naar zijn vermiste zoon. De eerste trailer van de serie, die zich afspeelt in het New York van de jaren 80, is nu uit.

Benedict Cumberbatch speelt in 'Eric'

Sherlock-acteur Benedict Cumberbatch is te zien in de nieuwste Netflix-serie 'Eric'. Hij speelt de rol van een wanhopige vader die zijn zoontje zoekt. Fans kunnen al een eerste blik op de serie werpen, aangezien Netflix de eerste trailer heeft vrijgegeven.

'Eric' is gesitueerd in het New York van de jaren 80. Benedict Cumberbatch vertolkt de rol van Vincent, een prominente poppenspeler en de maker van het populaire kinderprogramma 'Good Day Sunshine'. Het verhaal biedt een nostalgische duik in de wereld van het poppenspel en kindertelevisie van die tijd.

Het verlies en de hoop van Vincent

In de serie worstelt Vincent met het verlies van zijn zoon Edgar. Geplaagd door zelfverwijten en schuldgevoelens, richt hij zich op 'Eric', de blauwe monsterpop van Edgar. Hij gelooft dat als hij Eric op televisie kan brengen, Edgar misschien naar huis zal komen. Dit vormt de kern van het aangrijpende verhaal.

Benedict Cumberbatch wordt vergezeld door 'Transparent'-actrice Gaby Hoffmann en Jeff Hephner in de hoofdrollen. Hephner is bekend van zijn bijrollen in succesvolle films zoals 'Interstellar' en 'Oppenheimer'. Het trio leidt een sterk ensemble in deze aankomende serie.

'Eric' vanaf 30 mei op Netflix

De Netflix-serie 'Eric' is vanaf 30 mei beschikbaar op de streamingdienst.

Meer artikelen