Fans zijn woedend over aankomende Amy Winehouse-biopic 'Back to Black'

DDavid Meijer 4 april 2024 15:04

De aankomende biopic 'Back to Black' over Amy Winehouse, die over ruim twee weken in de bioscoop verschijnt, krijgt nu al heftige kritiek van fans op internet. Ze zijn onder andere ontevreden over de casting en de productiekwaliteit.

Felle kritiek op 'Back to Black' biopic

De nieuwe film over het leven van de Britse zangeres Amy Winehouse, 'Back to Black', moet nog verschijnen, maar lijkt nu al de bodem ingeslagen door fans op sociale media. De film, die het tragische leven en de carrière van Winehouse belicht, krijgt veel kritiek. Fans vinden de biopic 'onnodig', en er is veel ontevredenheid over het zangtalent van hoofdrolspeelster Marisa Abela en de algehele productiekwaliteit.

'Back to Black' is geregisseerd door de Amerikaanse filmmaker Sam Taylor-Johnson, bekend van haar regie van de 'Fifty Shades of Grey'-films. Voor Taylor-Johnson is dit project extra speciaal, want ze was tijdens haar leven goed bevriend met Winehouse. Marisa Abela, bekend van rollen in 'Industry' en 'Barbie', speelt Winehouse in de film. Ondanks de bekendmaking van beelden, trailers en clips op het internet, waren de reacties op deze voorproefjes allesbehalve positief.

Fans willen Winehouse's nalatenschap intact laten

Veel fans van Winehouse geloven dat de nalatenschap van de jong overleden zangeres beter met rust kan worden gelaten. Ze waren absoluut niet tevreden over de casting van Marisa Abela als Amy en de algehele productie van de film. Sommigen zijn zelfs van mening dat de film zo slecht en respectloos is dat de producenten beter kunnen afzien van de release.

Oproepen om 'Back to Black' niet uit te brengen

De kritiek strekt zich ook uit tot de algehele productiekwaliteit, die volgens velen goedkoop aandoet. Sommige fans gaan zelfs zo ver dat ze de producenten oproepen om de film helemaal niet uit te brengen. Uitspraken als 'Dit is de ergste karaoke die ik ooit heb gezien. Schrap het, schrap het gewoon', en 'Ze moeten echt hun verlies pakken en deze film niet laten uitkomen' zijn niet zeldzaam.

https://twitter.com/A_FarrisWheel/status/1773738423909838895

https://twitter.com/Jack_Varney/status/1775508030987104279

Ondanks alle kritiek gaat 'Back to Black' eerst op 12 april in première in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse fans zullen nog even moeten wachten, want de film wordt pas op 18 april in Nederland uitgebracht.

Afbeelding: 'Back to Black', TMDB

Meer artikelen