Gadis Kretek: Nieuw romantisch kostuumdrama scoort hoog op Netflix

KKees van den Berg 2 november 2023 16:35

Gadis Kretek, een nieuw kostuumdrama dat zich afspeelt in het Indonesië van de jaren 60, is vanaf vandaag te zien op Netflix. Deze serie die de Indonesische tabaksindustrie als achtergrond heeft, scoort nu al een indrukwekkende 9 op IMDb.

Nieuw op Netflix: Gadis Kretek

Gadis Kretek, ook bekend als Cigarette Girl, is een gloednieuwe serie op Netflix die kijkers meeneemt naar het Indonesië van de jaren 60. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Ratih Kumala en duikt in de rijke geschiedenis van het land door middel van een meeslepend verhaal. De serie scoort nu al een ruime 9 op IMDb en staat nu volledig op de streamingdienst.

Indonesische tabaksindustrie als achtergrond

Gadis Kretek neemt de kijkers mee naar de roerige tijden van de Indonesische tabaksindustrie. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Ratih Kumala en volgt de zoektocht van een vervreemde zoon naar een meisje uit het verleden van zijn vader, die de laatste wens van de sigarettenmagnaat kan vervullen. De focus ligt op het brouwen van de perfecte formules voor kruidnagelsigaretten, met Dasiyah (Dian Sastrowardoyo) als sleutelfiguur.

Gadis Kretek is geregisseerd door de gerenommeerde regisseurs Kamila Andini en Ifa Isfansyah. De serie heeft een complexe verhaallijn die zich afspeelt in twee tijdsperiodes, met een breed scala aan personages. Het is zowel een familiedrama als een romantisch verhaal met de Indonesische kretekindustrie op de achtergrond. De ontwikkeling van het verhaal heeft jaren geduurd en de makers zijn enthousiast om de personages en hun verhalen tot leven te brengen voor een breed publiek.

Vanaf nu te zien op Netflix

Vanaf vandaag kunnen liefhebbers van kostuumdrama's en romantiek hun hart ophalen met Gadis Kretek op Netflix.

Afbeelding: 'Cigarette Girl', TMDb

Meer artikelen