Get Gotti: de nieuwe Netflix-docuserie die iedereen bejubelt

RRoos Verhoeven 31 oktober 2023 10:17

Netflix schittert met de nieuwe docuserie Get Gotti (2023) over het leven van de beruchte maffiabaas John Gotti. De serie, gemaakt door de makers van 'Fear City', krijgt veel lof van de abonnees.

Prijzenregen voor nieuwe Netflix docuserie

De nieuwste gok van Netflix, de docuserie Get Gotti, is een groot succes. De driedelige serie over het leven van de beruchte maffiabaas John Gotti heeft de kijkers van Netflix geïntrigeerd. Er waren talloze positieve reacties van abonnees die de complexe en controversiële rol van Gotti in de Amerikaanse maffiawereld beter wilden begrijpen.

FBI's jacht op Gotti op de voorgrond

Get Gotti is niet zomaar een docuserie. Het is een product van de makers van de succesvolle serie 'Fear City', en het belicht de intense en vaak frustrerende inspanningen van de FBI om John Gotti te vangen. De serie biedt bovendien een gedetailleerd beeld van beide kanten van het verhaal, waardoor de kijkers een beter begrip krijgen van de complexiteiten van deze historische misdaadzaak.

In het jaar 1985 stond John Gotti bekend als de machtigste man in New York. Zijn openbare executie van Paul Castellano zette een reeks onvergetelijke gebeurtenissen in gang. Dit waren de acties die hem aan het roer brachten van de machtigste maffiafamilie in Amerika. Door de invloed en de macht van Gotti's criminele onderneming reikten de tentakels van zijn maffiafamilie diep in het hart van de stad. Het was een tijd waarin wetshandhavers en openbare aanklagers moeite hadden om de charismatische Godfather neer te halen.

Afbeelding: 'Get Gotti', TMDb

Meer artikelen