‘Godzilla x Kong: The New Empire’ pakt mogelijk een wereldwijde openingswinst van €135 miljoen

DDavid Meijer 28 maart 2024 15:29

‘Godzilla x Kong: The New Empire’ is klaar om de wereld te veroveren met een verwachte openingswinst van rond de €135 miljoen, versterkt door 63 internationale markten en 3.850 bioscopen in de VS.

Verwachte openingswinst van 'Godzilla x Kong: The New Empire'

De nieuwe film in de Monsterverse-franchise, ‘Godzilla x Kong: The New Empire’, lijkt te scoren met een indrukwekkende eerste week. Met de steun van 63 internationale markten en een indrukwekkend aantal van 3.850 bioscopen in de VS, wordt verwacht dat de film een openingswinst van ongeveer $135 miljoen zal behalen. Dit succes zou de film plaatsen als de op twee na grootste opening in de Monsterverse, na 'Godzilla' uit 2014 en 'Kong: Skull Island' uit 2017.

Productiekosten van 'Godzilla x Kong: The New Empire'

De productiekosten van 'Godzilla x Kong: The New Empire' bedroegen netto $135 miljoen voor print en reclame (P&A). Van deze kosten nam Legendary, de productiemaatschappij achter de Monsterverse-franchise, 75% voor zijn rekening, terwijl Warner Bros de overige 25% op zich nam. Dit wijst op het vertrouwen dat beide productiehuizen in de film hebben.

De tweede Godzilla-Kong film van regisseur Adam Wingard, na de editie van 2021, begint zijn internationale uitrol op woensdag. Belangrijke markten zoals Spanje en Korea worden als eerste aangedaan, waarna op donderdag Italië, Australië en heel Latijns-Amerika volgen. Dit laat zien dat de film in veel verschillende markten wordt uitgebracht, wat wijst op een wereldwijd vertrouwen in het potentieel van de film.

Verwachte opbrengst van 'Godzilla x Kong: The New Empire'

Naar verwachting zal de internationale release van 'Godzilla x Kong: The New Empire' ongeveer $80 miljoen tot $85 miljoen opleveren, terwijl de binnenlandse opbrengst rond de $50 miljoen wordt geschat. Deze schattingen zijn gebaseerd op de voorverkoopcijfers van de film. Hoewel dit cijfers zijn die nog kunnen veranderen, geven ze een goed beeld van het verwachte succes van de film.

Afbeelding: 'Godzilla x Kong: The New Empire', TMDB

Meer artikelen