Het ontstaan van The Joker: Een nieuw drieluik in de Batman comic van DC in 2024

DDavid Meijer 17 november 2023 09:47

Bereid je voor op een totaal nieuwe kijk op Batman's aartsvijand, De Joker. Chip Zdarsky onthult in zijn lopende reeks als Batman-schrijver de ware oorsprong van de Clown Prince of Crime in het drieluik 'The Joker: Year One', dat in februari wordt gelanceerd.

Het ontstaan van De Joker in drieluik

Het drieluik 'The Joker: Year One' geeft een diepgaand inzicht in het ontstaan van de Crown Prince of Crime, beter bekend als de Joker. Dit is een deel van Chip Zdarsky's voortdurende werk als Batman-schrijver. De reeks keert terug naar het ongeluk dat de leider van de Red Hood Gang heeft getransformeerd in de Joker die we vandaag de dag kennen en liefhebben. DC belooft gloednieuwe details die de lezers alles wat ze over de Joker weten, zullen laten betwijfelen.

Verleden en heden vervlochten

Het verhaal van 'The Joker: Year One' speelt zich niet alleen af in het verleden. Het bevat ook de terugkeer van een mysterieuze figuur uit Batman's verleden en de heroprichting van de Red Hood Gang. Deze ontwikkelingen compliceren zaken voor zowel de Dark Knight als de Joker. Wanneer de Joker de enige persoon is die de Red Hood Gang kan stoppen met het veroorzaken van problemen, en het verleden van Batman nieuwe bedreigingen naar Gotham City brengt, is het misschien tijd om je af te vragen: wie is echt de goede vent in dit verhaal, en wie is de schurk?

Samenwerking met diverse art teams

Voor 'The Joker: Year One' werkt Chip Zdarsky samen met twee verschillende art teams. Giuseppe Camuncoli en Stefano Nesi, en Andrea Sorrentino leveren hun bijdragen aan de waanzin van het verhaal. Alejandro Sánchez verzorgt de kleuren voor de pagina's van Camuncoli en Nesi, terwijl Dave Stewart het werk van Sorrentino kleurt. Camuncoli, Nesi en colorist Tomeu Morey verzorgen de covers voor alle drie de uitgaven.

Het eerste deel van het drieluik, Batman #142, zal op 6 februari 2024 in de winkels verschijnen. De volgende delen, #143 en #144, volgen respectievelijk een week en twee weken later.

Afbeelding: 'Batman Beyond: Return of the Joker', TMDb

Meer artikelen