Hollywoodklassieker 'The People Under the Stairs' krijgt remake van Jordan Peele

RRoos Verhoeven 17 november 2023 07:58

De onderschatte horrorklassieker 'The People Under the Stairs' van Wes Craven wordt opnieuw gemaakt door Universal Pictures en Jordan Peele's Monkeypaw Productions. De nieuwe versie van de film is nog in de vroege ontwikkelingsfase.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Hollywood besloot om de onderschatte en gewaardeerde klassieker 'The People Under the Stairs' van Wes Craven opnieuw te maken. De remake zal worden geschreven door Ezra Claytan Daniels, bekend van Doom Patrol en Night Sky. Jordan Peele en Win Rosenfeld zullen optreden als producenten van de film. Het project is nog in de vroege ontwikkelingsfase en er is nog geen verdere informatie beschikbaar over de cast of releasedatum.

Het verhaal achter de originele film

De originele film, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Wes Craven, volgt het verhaal van een jonge jongen genaamd Fool (gespeeld door Brandon Adams) die inbreekt in het huis van zijn gierige en ongevoelige huisbazen. Daar ontdekt hij een verontrustend scenario waarin incestueuze volwassen broers en zussen een aantal jongens hebben verminkt en hen opgesloten hebben onder de trappen in hun grote, griezelige huis. Fool probeert te ontsnappen voordat de psychopaten hem kunnen vangen en tijdens zijn poging ontmoet hij hun dochter, Alice (gespeeld door A.J. Langer), die door haar gestoorde ouders is gespaard van elke extreme discipline.

Afbeelding: 'The People Under the Stairs', TMDb

Meer artikelen