Javier Bardem is Marvel's topkeuze voor de rol van Galactus in 'Fantastic Four'-reboot

KKees van den Berg 16 november 2023 12:40

Volgens geruchten is Javier Bardem Marvel's topkeuze om Galactus te spelen in de aankomende reboot van Fantastic Four. Echter, door zijn rol in een Brad Pitt-geleide F1-film van Apple, zou er een mogelijke planningsconflict kunnen optreden.

Javier Bardem als topkeuze

Er wordt gespeculeerd dat Javier Bardem, bekend van zijn rol als hitman Anton Chigurh in 'No Country for Old Men', de planeetetende schurk Galactus gaat spelen in de Marvel Cinematic Universe. Volgens de betrouwbare insider van de industrie, Jeff Sneider, is Bardem momenteel de 'topkeuze' van Marvel voor de rol. Maar het is nog niet officieel bevestigd of Bardem de rol zal accepteren.

Mogelijk planningsconflict voor Bardem

Bardem's volle agenda zou een potentieel belemmering kunnen zijn voor de voortgang van het project. Hij is momenteel betrokken bij een nieuwe F1-film van Apple, geleid door Brad Pitt. Deze film bereidt zich voor op een vrij lange productieperiode. Het is echter nog onduidelijk of dit Bardem zal weerhouden om Galactus te spelen, aangezien de rol in Fantastic Four waarschijnlijk voornamelijk een voice-over klus zou zijn. Maar er is waarschijnlijk ook een motion-capture element nodig, wat zou vereisen dat Bardem op de filmset van Marvel aanwezig is.

Bardem is niet de eerste naam die genoemd wordt in verband met de rol van Galactus in de MCU. Er werd eerder gespeculeerd dat Antonio Banderas de rol zou kunnen spelen. Sneider vermoedt dat als de dingen niet werken met Bardem, Marvel misschien weer naar Banderas zal kijken. Echter, indien zijn schema het toelaat, is Bardem de huidige voorloper.

Vorming van de cast voor MCU Fantastic Four

Het nieuws over de mogelijke betrokkenheid van Bardem bij Fantastic Four komt kort nadat bekend werd dat Pedro Pascal de hoofdrol van Reed Richards/Mister Fantastic op zich zou nemen. Andere acteurs zoals Vanessa Kirby, Joseph Quinn en Ebon Moss-Bachrach zijn ook in de running voor rollen in de film. Marvel heeft echter nog geen officiële castingaankondigingen gedaan voor Fantastic Four. De film wordt geregisseerd door WandaVision-regisseur Matt Shakman en is momenteel gepland voor release op 2 mei 2025.

Afbeelding: 'Vicky Cristina Barcelona', TMDb

Meer artikelen