Jerry Seinfeld gelooft dat de filmindustrie ten einde is

KKees van den Berg 23 april 2024 18:12

Jerry Seinfeld, nu een filmregisseur, gelooft dat de filmindustrie voorbij is. Met de komende première van zijn debuutfilm 'Unfrosted' op Netflix, deelt hij zijn gedachten over de huidige stand van de filmindustrie en de rol van stand-upcomedy daarin.

Seinfeld's regiedebuut met 'Unfrosted'

Jerry Seinfeld, bekend van de sitcom 'Seinfeld', maakt zijn regiedebuut met zijn aankomende film 'Unfrosted'. Deze film, ondersteund door Netflix, is een fictief verhaal over de creatie van Pop-Tarts broodroosterpasteitjes. Seinfeld deelde in een interview met GQ magazine zijn ervaringen over het voor het eerst regisseren van een film zo laat in zijn carrière.

Het einde van de filmindustrie volgens Seinfeld

Seinfeld sprak in zijn interview over de veranderende aard van de filmindustrie. Hij meent dat films niet meer de hoogste plaats innemen in de sociale en culturele hiërarchie zoals ze dat vroeger deden. Volgens Seinfeld zijn mensen nu verward en gedesoriënteerd, vragend wat er gaande is en hoe ze nu verder moeten.

Vakmanschap en authenticiteit in stand-upcomedy

Volgens Seinfeld is stand-upcomedy vergelijkbaar met het vak van een meubelmaker - iedereen heeft iemand nodig die goed is met hout. Er zijn overal bomen, maar een mooie tafel maken is niet eenvoudig. Dit is de metafoor die Seinfeld gebruikt om te illustreren dat als je goed vakmanschap hebt, je min of meer onaantastbaar bent voor de grillen van de industrie. Hij merkt ook op dat het publiek steeds meer naar stand-upcomedy trekt omdat het iets is dat je niet kunt vervalsen.

Recentelijk verscheen Seinfeld in de seriesfinale van Larry David's HBO-serie 'Curb Your Enthusiasm'. Samen hebben de twee mannen de iconische sitcom 'Seinfeld' gecreëerd en ze herenigden zich in de finale van 'Curb Your Enthusiasm' om te discussiëren over het controversiële einde van hun geliefde sitcom, waarin de hoofdpersonages uiteindelijk in de gevangenis belanden. Seinfeld gaf toe aan GQ dat de finale van 'Seinfeld' hem na al die jaren nog steeds een beetje dwars zit.

Seinfeld's debuutfilm 'Unfrosted' begint op 3 mei op Netflix te streamen. Fans van Seinfeld en filmliefhebbers zullen ongetwijfeld uitkijken naar de première van deze film. Het wordt interessant om te zien hoe Seinfeld's visie op de filmindustrie zich zal weerspiegelen in zijn debuutfilm.

Meer artikelen