Komt er een 'Rebel Moon 3' op Netflix?

DDavid Meijer 22 april 2024 14:40

Na de release van 'Rebel Moon Part 2: The Scargiver' op Netflix, hangt de toekomst van de franchise in de balans. De film staat bovenaan de meest bekeken lijst, maar de reacties zijn verdeeld en de kijkcijfers zijn matig. Dit roept vragen op over de haalbaarheid van een derde deel.

Gemengde ontvangst voor 'Rebel Moon Part 2'

'Rebel Moon Part 2: The Scargiver' is het afgelopen weekend op Netflix geland. Het goede nieuws? Het heeft inderdaad de top van de meest bekeken films van de dienst voor de week gehaald. Het slechte nieuws? Deze film wordt zowel door critici als fans genadeloos bekritiseerd en bespot. Om verdere investeringen in een universum dat Zack Snyder zegt te willen uitstrekken over 4-6 films te rechtvaardigen, zou de film serieuze kijkcijfers moeten halen. Dat lijkt niet waarschijnlijk.

Financiële en kritische uitdagingen voor 'Rebel Moon'

Netflix kan slechte recensies door de vingers zien als een productie populair genoeg is. Uiteindelijk geven ze meer om kijkcijfers dan om prestige, maar ze hebben hun limieten. Combineer je de hoge kosten van een project (Rebel Moon Part 1 en 2 zouden naar verluidt ongeveer $166 miljoen kosten), met een slechte ontvangst en matige kijkcijfers, dan is dat geen recept voor verdere groen licht. En dan is er nog de slechte ontvangst, en alles wat er met Rebel Moon aan de hand is.

Onzekere toekomst voor 'Rebel Moon'-franchise

De eerste 'Rebel Moon' heeft de Top 10-lijst van Netflix aller tijden niet gehaald, en het is onzeker waar het in de top 20 zou kunnen staan, als het er al in staat. Snyder zei dat de film tussen de 80 en 90 miljoen views had gehaald (meer mensen zouden 'Rebel Moon' hebben gezien dan Barbie, beweerde hij). Aangezien het een vervolg is op een slecht ontvangen eerste deel, is het logisch dat deel 2 het slechter zal doen. En dan zullen de R-rated cuts van deel 1 en 2 die deze zomer uitkomen waarschijnlijk maar een fractie doen van de originelen, zelfs als ze waarschijnlijk de versies waren die in de eerste plaats hadden moeten worden uitgebracht.

Als we naar de Top 10-lijst van Netflix van de meest bekeken originele films aller tijden kijken, zien we dat geen enkele film scores heeft gehaald die ook maar in de buurt komen van 'Rebel Moon' als we de cijfers van critici en publiek combineren. Van films als 'Red Notice', 'Don't Look Up', 'The Adam Project', 'Bird Box', 'Leave the World Behind', 'The Gray Man', 'We Can Be Heroes', 'The Mother', 'Glass Onion: A Knives Out Mystery' en 'Extraction' liggen de cijfers ver boven de scores van 'Rebel Moon Part 1: A Child of Fire' en 'Rebel Moon Part 2: The Scargiver'.

Je kunt het soms oneens zijn met critici, maar een score die zo laag is, is een vrij goede indicator van de algemene filmkwaliteit. En zonder een hogere publieksscore om mond-tot-mondreclame te stimuleren, betekent een laag kijkerschap gecombineerd met hoge kosten voor een sci-fi blockbuster dat 'Rebel Moon' waarschijnlijk dood in het water ligt na de release van de R-rated cuts, tenzij er een soort wonder gebeurt.

Afbeelding: 'Rebel Moon - Part Two: The Scargiver', TMDB

Meer artikelen