'Kung Fu Panda 4' bereikt wereldwijd box office-succes van $2 miljard

KKees van den Berg 22 maart 2024 11:16

De Kung Fu Panda-franchise heeft een mijlpaal bereikt; met de succesvolle introductie van 'Kung Fu Panda 4' heeft de franchise nu meer dan $2 miljard opgebracht in de wereldwijde box office. Jack Black's Po heeft veel bijgedragen aan dit succes, dat het een van de grootste animatiefilms ooit maakt.

Kung Fu Panda 4 helpt franchise over $2 miljard-grens

Kung Fu Panda 4 heeft de eerste twee weekenden de box office gedomineerd en heeft tot nu toe wereldwijd $187,1 miljoen opgebracht tegen een zeer redelijk productiebudget van $85 miljoen. Dit is verreweg de goedkoopste film in de serie tot nu toe. Hierdoor is de franchise in totaal net over de $2 miljard heen. De best verdienende film in de reeks blijft 'Kung Fu Panda 2' uit 2011 met $664,8 miljoen wereldwijd. Interessant is dat dit de enige film van de vier is die niet bovenaan stond bij de première.

Hoge opbrengsten en merchandising-mogelijkheden

De gemiddelde opbrengst van elke film in de franchise is indrukwekkend, met een gemiddelde van $501 miljoen per film tegen een productiebudget van ongeveer $126 miljoen. De hoge opbrengst, gecombineerd met de langdurige populariteit op home video en de veelvuldige merchandising-mogelijkheden, heeft ervoor gezorgd dat DreamWorks sinds het uitbrengen van de eerste 'Kung Fu Panda'-film in 2009 aanzienlijk heeft geprofiteerd.

'Kung Fu Panda' 7e op all-time global charts

Het 'Kung Fu Panda'-franchise heeft zich gevestigd als een van de meest succesvolle geanimeerde filmfranchises aller tijden, waarbij het nu de zevende plaats inneemt op de all-time global charts voor box office opbrengsten. DreamWorks, het bedrijf achter de franchise, heeft meerdere franchises op deze lijst staan, waarmee het bewijst een zeer waardevol bezit te zijn voor Universal Pictures.

Naast het succes aan de box office heeft DreamWorks ook succes behaald met de spin-off serie 'Kung Fu Panda: The Dragon Knight', die drie seizoenen op Netflix heeft gelopen. De serie was zeer succesvol en er zijn plannen voor mogelijke vervolgseizoenen. Dit benadrukt verder het potentieel van de 'Kung Fu Panda'-franchise buiten de bioscoop.

Meer artikelen