'Lost' keert terug op Netflix in 2024, maar (nog) niet in Nederland

RRoos Verhoeven 14 maart 2024 17:49

Na zes jaar keert de populaire serie 'Lost' terug naar Netflix in de Verenigde Staten in 2024. De serie zal echter niet in Nederland beschikbaar zijn.

Alleen terugkeer van 'Lost' in de VS

De populaire serie 'Lost' zal na zes jaar afwezigheid in 2024 terugkeren naar Netflix, maar alleen in de Verenigde Staten. Andere regio's zullen de serie voorlopig niet op Netflix kunnen bekijken. Deze terugkeer is onderdeel van een breder plan waarbij Disney, de eigenaar van 'Lost', een aantal van haar oudere serie titels opnieuw beschikbaar stelt op Netflix.

'Lost' staat bekend als één van de meest bepalende series van de vroege jaren 2000. De serie, bedacht door Jeffrey Lieber, J. J. Abrams en Damon Lindelof, volgt de overlevenden van een vliegtuigcrash die op een afgelegen eiland terechtkomen. De serie zit boordevol mysterie en een bovennatuurlijk tintje. Ondanks enige kritiek op het laatste seizoen, wordt 'Lost' algemeen erkend als een fantastische serie.

Beschikbaarheid van 'Lost' op Netflix

De terugkeer van 'Lost' op Netflix zal plaatsvinden vanaf 1 juli 2024, waarbij alle zes de seizoenen van de serie voor een periode van 18 maanden beschikbaar zullen zijn. Dat betekent dat de serie in de Verenigde Staten tot 1 januari 2026 op Netflix zal blijven streamen.

'Lost' niet internationaal beschikbaar op Netflix

Hoewel 'Lost' in het verleden in veel regio's op Netflix beschikbaar was, valt de serie nu buiten de deal met Disney in landen buiten de VS. Op dit moment is de serie exclusief beschikbaar voor Disney+ in alle internationale regio's. Hoewel er een kans is dat er in de toekomst meer Disney-titels op Netflix worden uitgezonden buiten de VS is dit voorlopig niet het geval voor 'Lost'.

Afbeelding: 'Lost', TMDB

Meer artikelen