'Mano de hierro' bedreigt 'The Gentlemen' op Netflix

RRoos Verhoeven 18 maart 2024 14:24

Netflix’ nieuwe hit, de Spaanse thrillerserie 'Mano de hierro', over een meedogenloze drugsbaron in Barcelona, is een sterke concurrent voor 'The Gentlemen'. De serie, net drie dagen uit, is al enorm populair en niet geschikt voor mensen met een zwakke maag.

Een nieuwe Netflix-hit

Netflix heeft met 'Mano de hierro' wederom een succesvolle serie in handen. Deze Spaanse thrillerserie gaat over een nietsontziende drugsbaron in de haven van Barcelona en heeft de potentie om 'The Gentlemen' te onttronen. Na slechts drie dagen op Netflix is de serie al in de top 10 terechtgekomen, en staat op de tweede plaats, net achter 'The Gentlemen'. De reacties op de serie zijn overweldigend positief, hoewel het wordt benadrukt dat de serie niet voor mensen met een zwakke maag is.

https://twitter.com/AntonieNiessen/status/1769472928708526440

'Mano de hierro' en de drugshandel

Het verhaal van 'Mano de hierro' is gesitueerd in de haven van Barcelona, die elke dag bijna 6.000 containers ontvangt. In een enkel jaar bevatten deze containers meer dan 30.000 kilo cocaïne, wat de havenstad een van de belangrijkste doorvoerpunten van Europa maakt in de lucratieve drugshandel. De hoofdpersoon van de serie, Joaquin Manchado, is zich hiervan terdege bewust en heeft een crimineel netwerk opgezet rondom zijn terminal in de haven.

De spanning in 'Mano de hierro' wordt geïntensiveerd wanneer een onverwacht ongeluk en de verdwijning van een belangrijke cocaïnelading een genadeloze oorlog ontketenen, die wordt gekenmerkt door moorden en wraakacties. Ofwel, een intense kijkervaring voor fans van misdaad- en actiedrama's, en onderstreept dat de serie niet geschikt is voor mensen met een zwakke maag.

Meer artikelen