Netflix-film 'Mrs. Chatterjee Vs Norway' laat harten breken

DDavid Meijer 30 maart 2024 17:22

De Netflix-film 'Mrs. Chatterjee Vs Norway' zorgt voor golf aan emoties bij de kijkers. Het waargebeurde verhaal over een geïmmigreerde moeder die strijdt voor de voogdij van haar kinderen heeft iedereen geraakt.

Netflix-film raakt kijkers diep

De recente Netflix-film, 'Mrs. Chatterjee Vs Norway', heeft de harten van veel kijkers geraakt. Het waargebeurde verhaal gaat over Debika Chatterjee, een geïmmigreerde Indiase moeder die in Noorwegen woont, en haar strijd tegen het Noorse pleegzorgsysteem en de lokale juridische machinerie om de voogdij over haar kinderen terug te krijgen. Het feit dat de film is gebaseerd op ware gebeurtenissen maakt het voor velen nog schrijnender om naar te kijken.

De film volgt Debika Chatterjee en haar man Aniruddha, die samen met hun twee kinderen, Subh en Shuchi, in Noorwegen wonen. In een vernietigende wending worden hun kinderen plotseling weggenomen door twee ambtenaren, die beweren dat ze ongeschikte ouders zijn. Debika wordt op haar beurt bestempeld als een 'krankzinnige moeder' en beschuldigd van het niet zorgen voor haar kinderen, terwijl haar man zich meer zorgen maakt over zijn burgerschap dan over het terugkrijgen van zijn kinderen.

https://twitter.com/mwjdouma/status/1658577826528784391

https://twitter.com/GayatriiM/status/1764721907734372592

Afbeelding: 'Mrs. Chatterjee Vs Norway', TMDB

Meer artikelen