Netflix onthult trailer van Zweedse fantasyserie 'Ronja de Roversdochter'

KKees van den Berg 12 maart 2024 16:02

Netflix heeft de trailer vrijgegeven van hun aankomende Zweedse fantasyserie 'Ronja de Roversdochter', gebaseerd op het werk van de bekende Pippi Langkous-schrijfster Astrid Lindgren. We brengen je een eerste blik op deze nieuwe serie die binnen enkele weken gelanceerd wordt.

Nieuwe Zweedse serie van Netflix

Fans van Pippi Langkous en fantasieën opgelet! Netflix heeft zojuist de trailer vrijgegeven voor hun nieuwe serie 'Ronja de Roversdochter'. Geïnspireerd door de verhalen van Astrid Lindgren, belooft deze Zweedse productie veel avontuur en magie op ons tv-scherm te brengen.

Het avontuurlijke leven van Ronja

De serie draait om de jonge Ronja, een meisje dat opgroeit in een roversbende in een middeleeuws Scandinavisch fort. Het bos dat het fort omringt, zit vol met vreemde en soms gevaarlijke wezens. Ronja leert om te overleven en sluit vriendschap met een jongen uit een rivaliserende bende, wat leidt tot een hevige familievete.

Grote namen zijn verbonden aan dit project. Hans Rosenfeldt, bekend van 'The Bridge' en 'Marcella', heeft het script geschreven en is de seriemaker. Lisa James Larsson, die eerder afleveringen regisseerde voor 'Fate: The Winx Saga', zit in de regisseursstoel. Met zo'n sterk team is het veilig om te zeggen dat we veel kunnen verwachten van 'Ronja de Roversdochter'.

Releasedatum en beschikbaarheid

Nederlandse fans kunnen al snel genieten van 'Ronja de Roversdochter'. Het eerste deel van de serie is vanaf 28 maart beschikbaar op Netflix. Het tweede deel wordt later dit jaar verwacht. Helaas voor onze zuiderburen is de serie niet te zien in België.

Afbeelding: 'Ronja the Robber's Daughter', TMDB

Meer artikelen