Nieuwe Netflix-serie 'Crooks' steelt de show

RRoos Verhoeven 9 april 2024 17:03

Na het succes van Netflix-series 'The Gentlemen' en '3 Body Problem', is er een nieuwe concurrent opgedoken. De Duitse serie 'Crooks' heeft beide series ingehaald in de Netflix top 10.

Crooks: de nieuwe koploper

Het lijkt erop dat de Netflix-serie 'The Gentlemen' en '3 Body Problem' van hun troon zijn gestoten door een nieuwe concurrent, 'Crooks'. Ondanks hun eerdere succes, hebben ze hun toppositie in de Netflix top 10 moeten inleveren.

Populariteit ondanks matige IMDb-score

De populariteit van 'Crooks' is enorm, ondanks dat de serie na slechts enkele dagen al meer werd bekeken dan 'The Gentlemen' en '3 Body Problem'. Hoewel de serie van critici slechts een magere voldoende op IMDb kreeg, zijn de kijkers erg positief.

'Crooks' draait om Charly, een man die een vredig leven leidt met zijn familie in Berlijn totdat zijn verleden hem inhaalt. Hij wordt gedwongen mee te werken aan een overval vanwege dreigementen aan het adres van zijn familie. De verantwoordelijkheid om de buit naar Oostenrijk te brengen valt op Joseph, een bende-chauffeur uit Wenen.

Een roadtrip vol actie begint

Het verhaal in 'Crooks' neemt een dramatische wending wanneer het zorgvuldig geplande plan fout loopt, wat resulteert in een schietpartij en een sterfgeval. Charly en Joseph worden geconfronteerd met een reeks moeilijkheden. Ze moeten vluchten en Charly's familie beschermen terwijl ze het opnemen tegen bendes in Berlijn, Wenen en Marseille. Hun succes hangt af van hun onderling vertrouwen. Dit alles leidt tot een avontuurlijke roadtrip die zich over drie landsgrenzen uitstrekt.

Afbeelding: 'Crooks', TMDB

Meer artikelen