Nieuwste oorlogsepos van Alex Garland 'Civil War' belooft intens te worden

KKees van den Berg 15 december 2023 11:04

Alex Garland (bekend van films als Ex Machina en Annihilation) lijkt wederom niet te wijken voor heftige beelden en concepten in zijn nieuwste film 'Civil War'. De trailer belooft een meedogenloos oorlogsepos op Amerikaanse bodem, met het land in burgeroorlog en steden in puin.

Garland's compromisloze stijl gaat door

Als je bekend bent met zijn films weet je dat Alex Garland niet terugschrikt voor intense, provocerende beelden en concepten. Bekende titels zoals Ex Machina en Annihilation zijn voorbeelden van zijn onverzettelijke stijl. Zijn nieuwste film lijkt deze trend voort te zetten met een trailer die een fictieve maar realistisch aanvoelende oorlog op Amerikaanse bodem belooft.

Grootschalige oorlog op Amerikaanse bodem

De trailer geeft een eerste blik op het grootschalige conflict dat zich afspeelt in Civil War. Het land is verscheurd door binnenlandse strijd, met steden die in puin liggen en militair materieel dat de straten heeft overgenomen. De film lijkt te focussen op de verdeeldheid die aan de basis van het conflict ligt met retoriek die ons koude rillingen bezorgt.

Verontrustende beelden en concepten

Hoewel de film ongetwijfeld veel grootschalige, spectaculaire scènes zal bevatten, lijkt het erop dat Garland ook diep verontrustende beelden en concepten wil aanpakken die een reactie zijn op de huidige wereldconflicten. De beelden in de trailer spreken duidelijk over de verontrustende realiteit van de wereld vandaag de dag wat ons inziens belooft dat de film meer te bieden heeft dan alleen grote actiescènes.

Civil War staat gepland om op 26 april in de Amerikaanse bioscopen te verschijnen. Hierbij zal de film niet alleen in de reguliere zalen worden vertoond maar ook in IMAX, waarmee de grootschalige actie en het drama van de film nog verder versterkt zullen worden. Of de film ook op deze datum in Nederland in de bioscoop zal verschijnen, is nog onbekend, maar we gaan ervan uit dat de film hier op 25 april te zien gaat zijn.

Afbeelding: 'Civil War', TMDB

Meer artikelen