Ontdek deze verborgen Netflix-parel: zombiefilm 'Cargo'

DDavid Meijer 31 oktober 2023 15:18

Ondanks de kritiek op Netflix voor haar voorkeur voor dure blockbusters, heeft de streamingdienst ook enkele minder bekende parels in zijn aanbod. Een daarvan is 'Cargo', een zombiefilm die zeker meer aandacht verdient.

'Cargo' verdient meer aandacht

Netflix, de streaminggigant, krijgt vaak kritiek vanwege zijn voorkeur voor dure blockbusters. Films als 'The Gray Man' en 'Red Notice' zijn wellicht bekend, maar worden vaak als teleurstellend ervaren door filmfanaten. Maar Netflix heeft ook onbekende pareltjes in zijn aanbod zoals 'The Outfit' en 'Cargo' die zeker meer aandacht verdienen.

Het verhaal van 'Cargo'

In de zombiefilm 'Cargo' speelt Martin Freeman, bekend van 'Fargo' en 'The Hobbit', de rol van Andy. Na een gewelddadige epidemie verandert hij langzaam in een zombie. Terwijl hij deze verandering doormaakt, is Andy wanhopig op zoek naar een veilige plek voor zijn dochter, zijn meest waardevolle bezit.

Ondanks dat 'Cargo' op IMDb slechts een score van 6,3 heeft, kreeg de film op Rotten Tomatoes een indrukwekkende score van 87%. De filmcritici prezen 'Cargo' om zijn verfrissende karaktergerichte benadering van het zombiegenre en de uitstekende acteerprestatie van Martin Freeman.

Simone Landers, de ster van 'Cargo'

Naast de indrukwekkende prestaties van Martin Freeman, viel ook de jonge actrice Simone Landers op in 'Cargo'. In haar eerste acteerrol speelde ze Thoomi, en volgens Freeman zelf was zij de ware ster van de film.

Meer artikelen