Rechtszaak van 12 miljoen: Woedende Robert De Niro tegen ex-assistent: 'Schaam je!'

DDavid Meijer 2 november 2023 11:59

Robert De Niro is woedend op zijn voormalige assistente, Chase Robinson, die een miljoenenrechtszaak tegen hem heeft aangespannen wegens vermeende emotionele mishandeling. Tijdens het proces liet de acteur duidelijk zijn ongenoegen blijken en riep naar Robinson: 'Schaam jezelf!'

Miljoenenrechtszaak van ex-assistente tegen De Niro

Chase Robinson, de ex-assistente van Robert De Niro, beweert dat de acteur haar heeft onderworpen aan emotioneel misbruik tijdens haar dienstverband, dat liep van 2008 tot haar ontslag in 2019. Ze heeft een rechtszaak van 12 miljoen dollar (ongeveer 11,4 miljoen euro) tegen De Niro aangespannen, wat tot harde woorden tussen beiden heeft geleid.

Emotioneel leed en reputatieschade: de aanklacht van Robinson

Robinson beweert dat ze als gevolg van de vermeende emotionele mishandeling en reputatieschade, veroorzaakt door haar vroegere baas, niet meer in staat is om een baan te vinden. Bovendien zegt ze dat ze niet in staat is om te herstellen van het door haar opgelopen trauma. Ze was gefrustreerd door haar interacties met De Niro's vriendin, Tiffany Chen, en de impact die dit volgens haar op de acteur had.

De tegenaanval van De Niro: beschuldiging van diefstal

Naast de aanklacht van Robinson heeft ook De Niro een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalige assistente. De acteur beweert dat Robinson zaken van hem heeft gestolen, inclusief vijf miljoen Air Miles die met een bedrijfscreditcard waren verzameld. De Niro beweert ook dat Robinson een onvoorstelbaar aantal uren TV heeft gekeken tijdens werktijd en eist daarvoor drie jaar aan salaris terug.

De rechtbankzaak heeft De Niro's geduld duidelijk op de proef gesteld. Hij heeft zich woedend gericht tot zijn voormalige assistente en haar in de rechtbank toegeschreeuwd: 'Schaam jezelf, Chase Robinson!', gevolgd door een verontschuldiging aan de rechter. Dit toont de hoge spanningen die de rechtszaak met zich meebrengt.

Afbeelding: 'The Intern', TMDb

Meer artikelen