'Ride or Die': Een van de beste thrillers van Netflix zelf

DDavid Meijer 4 november 2023 16:46

Netflix heeft een indrukwekkend portfolio van eigen filmproducties. Eén daarvan is Ride or Die, een van de hooggewaardeerde thrillers die opvalt tussen de vele Netflix-films. Deze film, geworteld in de Japanse cultuur en gebaseerd op een populaire manga, biedt een unieke kijkervaring die verder gaat dan de traditionele thriller.

Netflix en zijn eigen filmproducties

Netflix is meer dan een streamingdienst. Het is een platform dat een breed scala aan eigen filmproducties heeft gelanceerd. Een hiervan is Ride or Die, een adembenemende thriller die het publiek versteld doet staan. Waarom is deze film zo bijzonder? Het is een film die de grenzen van het thrillergenre uitdaagt en een fascinerend verhaal biedt dat de kijkers aan het scherm gekluisterd houdt.

Het fascinerende verhaal van Ride or Die

Het hart van de film is het verhaal van Rei, een lesbische vrouw in de twintig, die haar leven riskeert om Nanae, haar voormalige tienerliefde, te redden van ernstig huiselijk geweld. Rei is bereid om alles te riskeren, zelfs haar eigen leven, om diegene te beschermen die ze liefheeft. Deze daad van onbaatzuchtige liefde en haar strijd met de gevolgen die daarop volgen vormen het hoofdverhaal van Ride or Die.

De succesvolle manga-adaptatie Ride or Die

Ride or Die is niet zomaar een film. Het is een adaptatie van de geliefde manga-reeks Gunjõ, geschreven door Ching Nakamura. Hoewel manga-verfilmingen in het verleden vaak kritiek kregen, breekt Ride or Die met deze trend. De film werd overwegend positief ontvangen door critici, waarbij de aangrijpende verhaallijn en de sterke prestaties van de cast veel lof ontvingen.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0ScXgq3k4lY

De relatie tussen Netflix en manga was in het verleden niet altijd rooskleurig. Het platform stond bekend om de minder geslaagde adaptaties van anime en manga. Echter, met de recente succesvolle manga-adaptaties zoals One Piece, Alice in Borderland en natuurlijk Ride or Die, lijkt Netflix eindelijk de goede weg te hebben gevonden in de wereld van manga-adaptaties.

Afbeelding: 'Ride or Die', TMDb

Meer artikelen