'Six Feet Under': Bejubelde serie verovert Netflix opnieuw

DDavid Meijer 16 maart 2024 14:23

De bekroonde en duistere komedieserie Six Feet Under, oorspronkelijk van HBO, maakt opnieuw indruk bij de Netflix-kijkers. De serie, die het leven en de dood belicht vanuit het perspectief van de ontwrichte familie Fisher, wordt geprezen als 'een van de beste series ooit'.

Six Feet Under: HBO's donkere komedieserie

Six Feet Under is een ongebruikelijke mix van donkere humor en diepgaande emotionele verhalen. De serie, oorspronkelijk geproduceerd door HBO, heeft vorig jaar haar weg naar Netflix gevonden. Afgelopen jaar heeft de serie opnieuw indruk gemaakt op kijkers op het streamingplatform, terwijl het de realiteit van het leven en de dood door de ogen van een familie van begrafenisondernemers belicht.

https://twitter.com/Gerhardhormann/status/1766934967991324701

Het ontwrichte leven van de Fishers

De serie onthult het leven van de familie Fisher, een onconventionele en ontwrichte familie van begrafenisondernemers. Nathaniel Fisher, zijn vrouw Ruth en hun kinderen David en Claire runnen een kleine begrafenisonderneming die hoogstaande zorg biedt. De plot verdiept zich wanneer hun verloren zoon, Nate Jr., thuis komt voor Kerstmis, net als hun vader wordt gedood door een bus. Nate Jr. en David krijgen dan samen de verantwoordelijkheid over de begrafenisonderneming.

De serie stelt een intrigerende vraag: hoe gaat een familie die haar brood verdient met het helpen van anderen omgaan met verdriet, om met haar eigen verdriet? Six Feet Under stelt dit centraal, en verkent de complexe emoties en de veerkracht van de familie Fisher terwijl ze hun eigen rouwproces doormaken.

Afbeelding: 'Six Feet Under', TMDB

Meer artikelen