'The Boy in the Striped Pyjamas': emotionele oorlogsfilm raakt Netflix-kijkers

RRoos Verhoeven 4 mei 2024 14:08

De oorlogsfilm 'The Boy in the Striped Pyjamas' is een emotionele rollercoaster die Netflix-kijkers niet droog houdt. Deze aangrijpende film werpt licht op de keuzes gemaakt in WOII en laat kijkers stil achter.

Emotionele impact van de film

De film 'The Boy in the Striped Pyjamas' is een oorlogsfilm die kijkers niet onberoerd laat. Deze film, die vaak opnieuw wordt bekeken rond 4 en 5 mei, vertelt het verhaal van de 8-jarige Bruno, die met zijn familie verhuist naar een afgelegen locatie waar zijn vader een concentratiekamp voor Joden leidt. De emotionele impact van de film is zo groot dat veel kijkers moeite hebben om het droog te houden.

Het verhaal van 'The Boy in the Striped Pyjamas' begint in Berlijn in 1943. Het draait rond de 8-jarige Bruno, wiens vader een Nazi-commandant is. De familie verhuist naar een afgelegen plek waar Bruno's vader de leiding heeft over een concentratiekamp. Bruno voelt zich geïsoleerd en verveelt zich in deze omgeving waar niemand is om mee te spelen.

https://twitter.com/sash2mummy/status/1769324093239611674

https://twitter.com/Brech1978/status/1712164740133273677

Bruno's vriendschap en het einde

In zijn eenzaamheid raakt Bruno bevriend met Shmuel, een Joodse jongen van zijn leeftijd. Asa Butterfield, bekend van Sex Education, speelt de rol van Bruno. De vriendschap tussen de twee jongens wordt echter abrupt afgebroken wanneer Bruno gedwongen wordt opnieuw te verhuizen, wat voor een hartverscheurend einde zorgt.

Afbeelding: 'The Boy in the Striped Pyjamas', TMDB

Meer artikelen