'The Gentlemen': De Britse Netflix-serie die de wereld verovert

RRoos Verhoeven 20 maart 2024 14:01

Netflix heeft met The Gentlemen een nieuwe internationale hit te pakken. De Britse serie van Guy Ritchie, met in de hoofdrol Theo James, staat op dit moment wereldwijd bovenaan de populairste series op Netflix. Maar wat maakt deze serie zo'n succes?

Wereldwijd succes voor The Gentlemen

The Gentlemen, een Britse serie geregisseerd door Guy Ritchie, is niet alleen een hit in Nederland, maar ook daarbuiten. Met Theo James in de hoofdrol, trekt de serie momenteel een enorm publiek aan. Dit heeft ervoor gezorgd dat de serie momenteel bovenaan de lijst van populairste Netflix-series wereldwijd staat.

Massale kijkerstoename in korte tijd

De populariteit van The Gentlemen blijft niet onopgemerkt. Met meer dan 20 miljoen kijkers in slechts een week tijd, gaat de serie zelfs Avatar: The Last Airbender voorbij, die afgelopen week 'slechts' 5,2 miljoen kijkers trok. De vraag is nu of The Gentlemen dit succes kan behouden.

In de serie erft Eddie Halstead het landgoed van zijn vader, slechts om te ontdekken dat dit deel uitmaakt van een berucht drugsimperium dat we kennen uit de film. Om zijn familie te beschermen, besluit Eddie mee te gaan in het spel van de criminele onderwereld. Maar al snel krijgt hij de smaak te pakken...

Meer artikelen