Toekomst van 'Dune 3' blijft enigszins onzeker ondanks het werken aan script

DDavid Meijer 9 maart 2024 12:45

De toekomst van de Dune-franchise met Timothée Chalamet blijft onzeker, zelfs als de productie van het script van 'Dune 3' al is begonnen. Ondanks de verwachtingen voor een derde film, heeft Warner Bros. nog geen officiële goedkeuring gegeven.

Onzekere toekomst voor 'Dune 3'

Ondanks het feit dat de tweede Dune-film eindigt met een set-up voor een grote intergalactische oorlog, is de toekomst van de franchise niet zeker. Warner Bros. en Legendary zijn nog niet overtuigd en hebben nog geen officiële goedkeuring gegeven voor een derde deel. Hoewel iedereen reikhalzend uitkijkt naar een vervolg, zweeft de toekomst van 'Dune 3' in onzekerheid.

Josh Goode, de baas van Legendary, heeft aangegeven dat er een aantal voorwaarden zijn voordat 'Dune 3' werkelijkheid kan worden. De belangrijkste voorwaarde is dat alle 'creatieve belanghebbenden' op één lijn moeten komen. Daarnaast moet regisseur Denis Villeneuve eerst het script van de derde film afronden. Villeneuve zelf houdt liever zijn mond over projecten die nog in ontwikkeling zijn, omdat hij vindt dat dit een delicate periode is waarin ideeën veranderen en kwetsbaar zijn.

Villeneuve's toekomstplannen na 'Dune 3'

Regisseur Denis Villeneuve heeft aangegeven dat hij de Dune-reeks wil afsluiten met 'Dune 3'. Echter, de regisseur wil eerst een pauze nemen voordat hij zich op dit project stort, mocht het groen licht krijgen. Villeneuve heeft nog minstens twee andere films in de pijplijn waar hij zich volledig op wil richten voordat hij terugkeert naar de wereld van Dune. Het vervolg van de reeks zal dus nog even op zich laten wachten.

Meer artikelen