Uitstekende komedieserie 'Monk' nu te zien op Netflix

DDavid Meijer 16 maart 2024 12:02

Populaire en prijswinnende komedieserie Monk is in zijn geheel op Netflix te zien. Alle seizoenen van de serie, waarin Tony Shalhoub de obsessieve detective speelt, kunnen nu gestreamd worden.

Alle Monk-seizoenen nu op Netflix

Monk, de populaire tv-serie die liep van 2002 tot 2009, is nu in zijn geheel te zien op Netflix. Alle seizoenen van de serie, die draait om de obsessieve detective Adrian Monk, zijn nu beschikbaar voor streaming. Een geweldige kans voor fans om de avonturen van Monk (opnieuw) te beleven, of voor nieuwkomers om kennis te maken met deze unieke detective.

Monk's strijd met obsessieve-compulsieve stoornis

Na de onopgeloste moord op zijn vrouw Trudy ontwikkelt Adrian Monk een obsessieve compulsieve stoornis. Deze stoornis, gecombineerd met zijn angst voor ziektekiemen en besmetting, kost hem zijn baan als vooraanstaand rechercheur bij de politie van San Francisco. Ondanks deze tegenslagen blijft Monk misdaden oplossen met de hulp van zijn assistent en zijn voormalige baas.

Monk's populariteit en prijzen

Monk, met Tony Shalhoub in de hoofdrol, heeft in totaal maar liefst 8 Emmy's gewonnen. De serie is bijzonder geliefd bij het publiek, zoals blijkt uit de hoge IMDb-score van boven de 8. De aankoop van deze 'oudere' serie past in de recente trend van Netflix om populaire oudere series die nog op tv worden getoond aan te kopen.

Netflix heeft de laatste tijd meer 'oudere' series aangekocht die ook nog op tv worden uitgezonden. Naast Monk zijn ook series zoals Resident Alien, House en NCIS toegevoegd aan de streamingdienst. Deze strategie lijkt de populariteit van Netflix als platform voor zowel nieuwe als klassieke tv-series te versterken.

Afbeelding: 'Monk', TMDB

Meer artikelen