Wat kost het om te adverteren op streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video en YouTube?

DDavid Meijer 18 november 2023 18:56

Advertentiekosten op streamingplatforms zoals Amazon, Netflix en YouTube zijn veranderd. Een toename van advertentieruimte en een afnemende vraag door een onzeker economisch klimaat hebben de prijzen gedrukt. Dit artikel belicht de huidige kosten en prijsfluctuaties van verschillende streamers.

Daling van streamingadvertentieprijzen

Streamingdiensten hebben hun reclameprijzen verlaagd door een toename van advertentieruimte en een afnemende vraag van adverteerders door een onzeker economisch klimaat. Dit heeft geresulteerd in een 'Black Friday van deals' waarin prijzen drastisch zijn gedaald. Zo hebben Netflix en Disney+ hun advertentieprijzen sinds de lancering aanzienlijk verlaagd.

Impact op advertentieprijzen door Prime Video

De lancering van advertentieondersteuning op Prime Video volgend jaar zal de advertentiemarkt verder beïnvloeden. Amazon belooft een publiek van 115 miljoen maandelijkse Amerikaanse gebruikers in de streaming-video-advertentievoorraad te dumpen. Dit geeft adverteerders een groot publiek om op te doelen.

Verschillende advertentietarieven per streamingdienst

De kosten voor adverteren op streamingplatforms variëren sterk. Bijvoorbeeld, Amazons prijzen variëren van $13 tot $35 cpm, terwijl Disney+ Basic met advertenties tussen $22 en $40 zit. Andere diensten zoals ESPN+ vragen tussen de $38 en $48, Hulu tussen de $18 en $31 en YouTube Select: tussen de $13 en $24. Deze variatie toont aan dat de markt nog steeds verdeeld is tussen nieuwe streamers en gevestigde opties.

Prijzen bij elke streamer variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals basisprijzen, sponsorships, speciale ad producten en kosten die adverteerders normaal gesproken betalen om advertenties te targeten en te meten. Deze kunnen de kosten met wel 30% verhogen. Het is daarom belangrijk voor adverteerders om deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van een platform om op te adverteren.

Meer artikelen